National Park Service, Great Falls Tavern Visitor Center

Henry Adams surveyed and documented existing conditions of the buildings and site. The firm designed the renovation of the visitors’ center located in historic tavern, and provided the design of a new comfort station. The visitors’ center includes exhibits, reception areas, library and staff offices. Provided design for upgrades to the HVAC system with new air handling units, low pressure ductwork and diffusers, a new hot water boiler and fuel oil tank, and a new air cooled chiller. Electrical upgrades include branch circuits for air handling units, new feeder for comfort station, life safety lighting, facade lighting for the main entrance and new distribution panel in the nearby pump house. A new fire protection system was engineered. The new comfort station is located near the visitors’ center and includes family restrooms. The structure is used for interpretation, a visitor contact station, gift shop and offices.

Additional Information:

LocationPotomac, MD
Completion Date
Construction Value $2,300,000
OwnerNational Park Service
ArchitectGWWO, Inc./Architects
Go Back